In dit nieuwsbericht zullen we proberen een indruk te geven van het Bentley Event; Year in Infrastructure 2018, gehouden in Londen.

Maandag 15 okt – De reis naar Londen

Een kort overzicht hierboven van de maandag, helaas een reisdag met flink wat vertraging zowel op Schiphol als in de Underground. Gelukkig waren we net op tijd in het Hotel om aan te sluiten bij de “Usergroup Borrel” om samen met onze bevriende usergroups en Bentley te proosten om de start van het Event. Tijdens deze borrel hebben we gelijk weer alle contactten gesproken en mogelijke samenwerkingen en uitwisselingen voor de events die we organiseren benoemt. Hopelijk zorgt dit ervoor dat we in korte toekomst op Summer- & Winterschool events ook buitenlandse sprekers en gasten kunnen verwachten en dat we ook meer informatie en kennis van over de grens kunnen inbrengen. 

Dinsdag 16 oktober – Presentaties….

Vandaag moesten we al vroeg uit de veren want om 7:30 aan het ontbijt, de agenda van de gehele week zit namelijk goed vol! Na het ontbijt start het event officieel met de eerste Keynote presentatie. Tijdens deze presentatie gegeven door Mr Bentley, Greg Bentley, een overzicht van de ontwikkeling. Hierbij zaten een aantal interessante overnames van andere software bedrijvendeze zijn namelijk gericht op:

  • 4D Plannen – Synchro 4D (Kom deze ook bekijken op de Winterschool)
  • Bouw je digitale twin – iTwin
  • Digitaliseer/BIM voor steden – Agency9
  • Voetgangers simulatie – LEGION
Voetgangers simulatie met LEGION

Daarnaast is Bentley de samenwerking met Siemens, Microsoft, Topcon, Atos steeds verder aan het uitwerken. 

De rest van de dag zat vol met presentatie van alle genomineerde projecten voor de Awards. Deze genomineerde waren allemaal te bekijken tijdens de lunch bijeenkomst. De inzendingen komen van uit over de gehele wereld en geven een mooi beeld van de enorm grote civiele projecten die op dit moment worden voorbereid of uitgevoerd.

Wat vooral mooi om te zien is dat je ziet dat bij al deze projecten al de nieuwe software van Bentley naast elkaar wordt ingezet; Microstation (Connectie), OpenRoads, AECOsim, Projectwise, LumenRT, ContextCapture.

Hopelijk is dat iets wat we op komende events ook steeds meer kunnen laten zien door de samenwerking van VNMG & TMC voor de Summer- en Winterschools.

Dat was het voor de dinsdag voor ons rest alleen nog de “Welcome Reception”

Zodra de presentaties online staan zullen we zorgen voor links naar al deze informatie. Meer informatie over de overnames zijn te vinden op de Bentley website!

Woensdag 17 oktober

Gisteren de “receptie” goed doorgekomen de hapjes waren alleen niet genoeg dus moest er ook nog even een hapje buiten het hotel worden gedaan.

Ook deze ochtend werd weer gestart met een Keynote van Keith Bentley over de ontwikkeling van de Imodelhub en wat dat voor invloed heeft op de mogelijkheden voor de “ Digitale Twin”

De rest van de dag is deels besteed aan het verkennen van de stad London, na een paar dagen “opgesloten” te hebben gezeten in het hotel was het nodig om te genieten van het verfrissende Engelse weer.

Daarnaast zijn er een aantal presentaties bezocht die met name gericht waren op updates betreffende de software OpenRoads Desiginer, OpenRail, AECOsim.

Het belangrijkste nieuws voor OpenRoads is dat er in de nieuwe update een volledige zichtanalyse aanwezig zal zijn (gelijk aan die van MXRoad), een aquaplaning analyse en allerlei extra zaken als; importeren open GeoData van Bing Maps, nieuwe export mogelijkheden, enz. 

We hebben hier natuurlijk ook gesproken over de Country Kit. Voor China is namelijk een complete versie van OpenRoads omgebouwd voor de Chinese markt, OpenRoads Designer China. Hopelijk kunnen we op korte termijn ook vervolgstappen zetten richting de basis kit voor de NL markt. Het lijkt er op dat de door de Australische overheid ontwikkelde country kit als een goed vertrekpunt voor die van ons kan dienen.  

Donderdag 18 oktober

De donderdagochtend begon met de Keynote van Bhupinder Singh in een uur nam hij ons mee naar de nieuwste ontwikkelingen.  Ook hier werd de nadruk gelegd op de “digitial twin” 

Bhupinder en zijn “Digitial Twin” 

Wat erg interessant is het grote aantal toevoegingen aan alle software pakketten op het gebied van analyse software. Zo is er nu analyse software voor de ondergrond (zetting analyse), waterhuishouding (overstroming senario’s) en constructieve berekeningen. 

Ook werd de nieuwe software Opensite  Designer geshowd. Dit pakket is gericht op snelle analyse van bouw- en woonrijpmaken dit pakket zal opgenomen worden in OpenRoads en OpenRail. 

Hierna kwam nogmaals Synchro aanbod: 

Tot slot werd gekeken naar de ontwikkeling op het gebied van Projectwise en de samenwerking met Office 365 (Teams, Sharepoint) en Power BI. Door deze samenwerking kun je voortgang van je project nog beter volgen, bewaken en sturen. 

Vanavond volgt het afsluitend Gala waar alle Award winnaars bekend worden gemaakt.  Wij proberen om weer de prijs in de wacht te slepen voor de beste UserGroup, net zoals in 2016! 

[ssba-buttons]

Geef een antwoord