Van 4 tot en met 7 februari organiseerde Bentley Systems een internationale User Group Summit. De Nederlandse gebruikersverenigingen TMC Nederland en VNMG waren uitgenodigd om de voorzitters en een andere afgevaardigde, die veel contact heeft met Bentley, naar het hoofdkantoor in Exton te laten gaan. Paul Haffmans en Ilse Zethof van TMC Nederland en Mattijs Bekkers en Jeroen van de Wiel van de VNMG konden een paar dagen ervaringen uitwisselen met andere Bentley- gebruikersverenigingen en luisteren naar interessante presentaties van Bentley-medewerkers.

 

Zondagochtend 4 februari om half 10 begon de reis naar Philadelphia op Schiphol. Ilse had het geluk dat ze onder de rook van de luchthaven woont (al heeft dat ook nadelen door de toegenomen vliegbewegingen de laatste jaren) en hoefde dus niet ver te reizen. Voor de heren begon de dag een stuk vroeger. Daarna begon het wachten voor het reisgezelschap. Wachten bij de douane en paspoortcontrole, wachten op de bestelling bij de Mac, wachten op de extra controle van Ilse (random eruit gepikt, geen verdachtmakingen, al je weet dat nooit…) en wachten op de de-icing van het vliegtuig. Na een goede vlucht in de Boeing 737 van American Airlines kwamen de Nederlanders met vertraging aan op Philadelphia Airport en moesten weer in een enorme rij wachten bij de douane. Daarna werden Ilse, en nu ook Paul, er opnieuw uitgepikt voor een extra controle. Hierdoor was de shuttlebus naar het hotel in Exton al weg. Dat werd dus weer wachten.

 

Super Bowl

Uiteindelijk rond 21.00 uur plaatselijke tijd aangekomen in het Hilton Garden Inn waar we meteen de Super Bowl wedstrijd konden kijken in de bar samen met andere Bentley usergroup-afgevaardigden vanuit heel de wereld. Alexandria Phillips van Bentley, Program Manager en aanspreekpunt voor de gebruikersverenigingen, was de gastvrouw, een rol die ze prima vertolkte. De American Football-wedstrijd ging tussen de Philadelphia Eagles en de New England Patriots. Een spannende wedstrijd, vooral omdat underdog uit Philadelphia het wonderbaarlijk goed deed. En ze wonnen nog ook, voor het eerst in de geschiedenis. Feest in het hotel en Philadelphia. Hun Eagles hadden gewonnen.

 

         

User Groups ervaringen

De volgende dag naar het hoofdkantoor van Bentley dat een paar straten verderop lag. Daar konden we verder kennismaken met de andere gebruikersverenigingen en luisteren naar hun presentaties. Opvallend was dat ook andere gebruikersgroepen een andere benaming voeren, buiten het feit dat ze natuurlijk hun lands- of staatsnaam vermelden. Paul noemde ons als User Group in zijn presentatie een beetje eigenwijs, omdat wij nog steeds ‘ouderwets’ TMC heten. Vertegenwoordigd waren naast de twee Nederlandse groepen: BE User Group Flanders and WaLux, Arizona MicroStation Local Community and the Tuscon Group, Bentley Civil Users Association APAC uit Australië, Bentley User Group Victoria Australia, Bentley User Group Denmark, Bentley User Group Sweden, Florida Local Users Group (FLUG), Greater Philidelphia Bentley Users Group, Illinois Bentley User Group (IBUG), The IDDEA Group (Iowa), Mid America CADD Community (MACC), North Carolina Local User Group, Nebraska User Group en Southern and Northern California Bentley User Group. Wat ook opviel was dat er geen gebruikersverenigingen uit Azië of China waren, terwijl dat wel grote ‘klanten’ van Bentley zijn, maar ook Zuid Europa was niet vertegenwoordigd. Die user groups bestaan dus gewoon niet.

De gebruikersgroepen kregen op alfabetische volgorde de tijd voor het geven van een presentatie. Hierin kwam een stukje historie aan bod, wat statistieken zoals ledenaantallen etc., punten wat goed gaat en wat iets minder, punten voor verbetering van de vereniging zelf en wat Bentley moet verbeteren en er was ruimte voor leuke foto’s. De meeste groepen organiseerden één groot evenement per jaar en soms nog wat kleinere bijeenkomsten. Nederland was uniek met het organiseren van pizza sessions.

Punt waar iedereen tegenaan liep was het verkrijgen van nieuwe leden en dan vooral wat jongere enthousiastelingen en het feit dat steeds dezelfde mensen op willen staan voor het geven van presentaties, workshops en, in ons geval, het schrijven van verhalen in het magazine. Bentley zou de gebruikersverenigingen beter kunnen ondersteunen door ze in contact te laten komen met beslissingsnemers bij hun klanten, dus niet alleen de tekenaars, de uitvoerders en mensen van de ‘werkvloer’. Maar ook zaken als betere promotie van de gebruikersverenigingen en hun evenementen kwam voorbij en betere communicatie waar Bentley in de toekomst naartoe gaat, zodat we als vereniging niet voor verrassingen komen te staan en de leden optimaal kunnen informeren in de eigen taal.

Er is veel overlap tussen de verenigingen en Bentley heeft met hun usergroupprogramma goede middelen om ons te ondersteunen. Ook op financiële basis bij evenementen en met het leveren van laptops en materialen. Op een uitzondering na waren de aanwezigen hier tevreden over.

iModelHub, Embracing Change

Naast het luisteren en leren van elkaars presentaties kwamen er ook Bentley-mensen aan het woord. De dag begon met Carey Mann, Chief Marketing Manager, die ons allemaal welkom heette. Hij benadrukte het belang van de gebruikersverenigingen wereldwijd en was blij dat we met zoveel mensen naar het hoofdkantoor van Bentley waren gekomen.

Een interessant verhaal had Casey Mullen, Chairman Office of the CTO. Hij werkt nauw samen met Keith Bentley en hield een presentatie over iModelHub – Embracing Change. We leerden hoe Bentley ‘dark’ engineering data naar het licht brengt voor digitale workflows door het gebruik van iModel 2.0 en iModelHub. Tijdens de TMC-VNMG Summerschool op 16 mei in Harderwijk wordt hier een keynote over gegeven.

Na de lunch was het tijd voor Chris Barron, Chief Communication Officer. Hij maakte reclame voor de jaarlijkse Year in Infrastructure Awards die iedere Bentley-gebruiker, waar dan ook vandaan, kan winnen per categorie. De conferentie is dit jaar van 15 t/m 18 oktober in Londen. Winnaars krijgen een uitgebreid artikel, komen in het jaarboek en krijgen een geldbedrag dat aan een goed doel geschonken kan worden. Insturen van een project kan tot 30 april. Meer informatie hierover is te vinden op de Bentley website.

     

De technische diepte in

Na een gezellig diner met elkaar te hebben gehad in het Suburban Restaurant and Beer Garden in Exton, was het de volgende dag alweer vroeg tijd voor Bentley-presentaties en demonstraties. Na de interessante executive keynote van Chief Product Officer Bhupinder Singh, kwamen er technische presentaties die erg de diepte ingingen en soms niet goed door de aanwezige deelnemers te volgen waren. Vice President Civil and Reality Modeling, Dustin Parkman ging in op de applicaties in het CONNECT edition portfolio. Duidelijk werd wel dat Bentley hoopt dat veel gebruikers dit jaar overgaan naar de CONNECT editie. Na de lunch een technisch verhaal van onder andere Nicole Stephano, Senior Director Product Marketing over ProjectWise, Digital Project Delivery.

       

Netwerken

Later die middag was het tijd voor ontspanning en netwerken. De groep kreeg een rondrit door Philadelphia waar duidelijk te zien was dat de stad zich op ging maken voor de grote overwinningsparade van de Eagles. Na even geposeerd te hebben voor het National Museum of Art, werd de internationale groep ontvangen voor een receptie met Italiaans buffet in het One Liberty Observation Deck. Dit is gelegen op de 57e verdieping van een enorm gebouw wat een prachtig uitzicht over de stad gaf met zonsondergang. Hier hadden de Nederlanders goede gesprekken met de andere afgevaardigden en kwamen nieuwe ideeën boven voor de komende evenementen. Ook is hier met Bentley besproken dat de presentaties van de dag erna meer geschikt zouden moeten zijn voor sales partners en dat wij User Groups meer behoefte hebben aan zaken waar wij onze gebruikers mee kunnen ondersteunen.

Op de laatste dag kwam Robert Mankowski, Vice President Asset Performance aan het woord over Advancing Asset Performance. Hij had tijdens de receptie van de avond ervoor goed geluisterd naar de opmerkingen dat het vooral niet al te technisch moest zijn. Het werd een interessant verhaal over wat AssetWise kan betekenen voor je organisatie. In een volgende MicroVisie wordt hier dieper op ingegaan. Na zijn presentatie volgde nog een interessante discussie met de andere deelnemers over hoe we meer en beter samen zouden kunnen werken en informatie uit zouden kunnen wisselen.

                

Jaarlijkse Summit?

Ook gastvrouw Alexandria Phillips kwam aan het woord en vatte de afgelopen dagen goed samen. Ze heeft goed geluisterd naar de opmerkingen, aanbevelingen en wensen vanuit de gebruikersverenigingen, maar moest ook toegeven dat ze niet aan alles tegemoet kon komen. Een van de wensen was om deze User Group Summit jaarlijks plaats te laten vinden, maar dat zou nog een budgettechnische uitdaging worden.

Na van iedereen afscheid genomen te hebben begon voor Mattijs en Ilse de terugreis naar Amsterdam en konden Paul en Jeroen hun hotel in het centrum van Philadelphia op gaan zoeken voor nog een paar dagen verlenging van hun Amerika-trip. Al met al een geslaagde reis. Bentley, bedankt voor de uitnodiging en gastvrijheid!

[ssba-buttons]

Geef een antwoord