Voor Bentley OpenRoads Designer is er een 1.0 versie van de VNMG Country Kit gemaakt door en voor leden van het VNMG. Met de komst van deze 1.0 versie van de VNMG Country Kit is er een basis werkomgeving beschikbaar gekomen om een (weg)ontwerp te maken conform NLCS in OpenRoads Designer.

We zijn dan ook enorm trots als vereniging dat we deze nieuwe versie vandaag kunnen lanceren! Download hem nu!

VNMG Countrykit versie 1.0

NLCS Logo

Doelstelling VNMG Country Kit:

Het bieden van een bruikbare werkomgeving voor de Nederlandse praktijk is de belangrijkste doelstelling van de VNMG voor het opzetten van deze Country Kit. Hierbij verlaagt een goede werkomgeving de drempel voor nieuwe gebruikers. Daarnaast is het bieden van één standaard voor de Nederlandse markt een belangrijke doelstelling. Door het gebruik van de VNMG Country Kit is het op korte termijn mogelijk een ontwerp te maken in OpenRoads Designer, zonder eerst zelf een werkomgeving op te zetten. Op de langere termijn biedt het gebruik van één standaard grote voordelen op het gebied van samenwerking en uitwisseling van gegevens. Door het ontbreken van een conversie, zijn er minder kosten en is er minder kans op verlies van ontwerpkennis en fouten door misinterpretatie.

Ontstaan van VNMG Country Kit:

De VNMG Country Kit is tot stand gekomen door een eerder versie die is opgezet verder uit te bouwen en verbeteren. Dit is gelukt dankzij de inzet van een beperkt aantal vrijwilligers gesteund door hun bedrijven die lid zijn van het VNMG, vanuit VNMG gaat grote dank uit naar deze vrijwilligers en deze bedrijven.

De werkomgeving die nu gemaakt is zoals al aangegeven een 1.0 versie en zal de komende tijd steeds verder worden verbeterd maar daarvoor is ook input nodig van gebruikers van de VNMG Country Kit in OpenRoads. Geef dus vooral feedback tijdens de pizzasessies, ledenvergadering of online op het forum.

Om de VNMG Country Kit te kunnen gebruiken dien je het ZIP-bestand te downloaden en via de meegeleverde readme bestand wordt exact uitgelegd hoe je de Country Kit dient te installeren en OpenRoads Designer dient in stellen voor goed gebruik.

We zijn benieuwd naar jullie ervaringen!

[ssba-buttons]

1 thought on “OpenRoads Designer VNMG Country Kit

Geef een antwoord